Women

Beste kolfapparaat

Kolfapparaat

Door het unieke ontwerp van de borstkolf, kunt u gemakkelijk een comfortabel kolfhouding aan nemen. De borstkolf zorgt ervoor dat de melk direct van uw borst in de fles stroomt, zelfs wanneer u rechtop zit. Het zachte ontwerp van de massagekussen zorgt voor een zacht en warm gevoel en kan de zuigende werking van de baby imiteren. Hierdoor stroomt de melk rustig, comfortabel, zacht en snel naar buiten. Een kolfapparaat is compact, eenvoudig in elkaar te zetten en de onderdelen kunnen met afwaswater worden gereinigd.

Moedermelk

Borstvoedingsexperts zeggen dat moedermelk het beste voedingsmiddel is voor zuigelingen jonger dan een jaar. Moedermelk is vooral geschikt voor de behoeften van de baby en de antilichamen beschermen de baby tegen infectie en allergie. Deze borstkolver kan helpen de duur van de borstvoeding te verlengen. Zelfs als u zelf niet kunt voeden, kan uw baby nog steeds genieten van uw melk. Vanwege het compacte formaat is de borstkolf gemakkelijk mee te nemen, zodat u kunt kolven op elk geschikt moment en vervolgens uw baby van melk kunt voorzien.

Algemeen
– houd opgewarmde moedermelk niet warm. Dit kan bacteriegroei en voedselvergiftiging veroorzaken
– verwarm of vries opgewarmde moedermelk nooit opnieuw in
– als de melk warmer is dan 35°C gaan beschermende stoffen verloren
– in de magnetron verwarmde moedermelk is zeer bederfelijk omdat de ziektekiem bestrijdende bestanddelen niet meer functioneren
– gebruik altijd etiketten en noteer daarop de datum van afkolven
– maak de melk die het oudst is, het eerst op
– veel kinderen lusten de melk ook op kamer- of koelkasttemperatuur
– moedermelk van 30°C is voor bijna alle kinderen warm genoeg
– als u niet weet hoeveel uw baby gaat drinken, warm dan eerst een klein beetje melk op, bijvoorbeeld 50 cc of een halve voeding. Zo voorkomt u dat u melk moet weggooien.

 

Gebrek aan zuigkracht
Controleer of de onderdelen van de borstkolf correct zijn gemonteerd en of de klep niet is beschadigd (let op niet hard wrijven bij het schoonmaken). Zorg ervoor dat de silicone cilinder en de silicone dop stevig zijn bevestigd aan het hoofdgedeelte van de borstkolf voor een juiste afdichting.

Kan geen melk zuigen
Zorg voor voldoende zuigkracht en volledige montage van de borstkolf. Ontspan en probeer het opnieuw.

Borstpijn bij het kolven
Misschien staat de zuigkracht te hard? U hoeft niet eerst de lage kwaliteit van de roodlichtmodus te gebruiken om te masseren en te stimuleren en vervolgens over te schakelen naar de borstkolfmodus. Schakel een lactatiekundige in als de pijn aanhoudt.

TIP: Wanneer u allebei uw borsten tegelijk kolft, levert dat meestal de meeste melk op. Er is dan een extra toeschietreflex. Daarnaast produceert u meer melk als u vaker kolft en uw borsten iedere keer volledig leeg maakt. Tevens kunt u verstopte melkkanaaltjes en borstontsteking voorkomen of verhelpen door uw borsten goed leeg te kolven. Je kunt ook een goedkope kolfapparaat kopen.