Gadgets

Oordopjes en koptelefoons

De aankoop van oordopjes is altijd een lastige aankoop. Je weet niet precies hoe de oordopjes klinken voordat je ze koopt. En als je ze hebt getest, kun je ze normaliter niet meer retourneren of terugsturen. Maar hoe zorg je dat je oortjes koopt die bij je passen?

Je moet je heel goed inlezen over het geluid en de microfoon. Hou je van zware tonen? Ga dan voor een set die een extra bass boost geeft.

Een andere optie is dat je een versie koopt met noise cancelling. Let er dan wel op dat je active noise cancelling neemt. Dat is een systeem waarbij het omgevingsgeluid wordt weg gefilterd. Vaak als er op een verpakking staat ‘noise cancelling’ dan gaat het niet om active noise cancelling. In dat geval is het gewoon een marketing trucje: ANC is namelijk heel populair. Bekijk dus reviews over oordopjes voordat je een aankoop doet.

Er zijn ook oortjes die speciaal voor het sporten zijn gemaakt. Denk aan het hardlopen, de sportschool of andere sporten. Het belangrijkste is dat je een set neemt die goed om je oren hangt. Dan vallen ze niet uit. Ook niet als je veel beweegt.

Kortom: voor elke drager bestaat er een oordop. Zorg dat je je inleest en kies een goede oordop of koptelefoon.